ATB Parcour Borgerswold (Veendam)

 
U wilt dus graag het ATB Parcour beleven in Veendam? Dan kan!
 
Hieronder ziet u de benodigde gegevens. Voor het GPS-track bestand klikt u hier!
 
Plaats: Veendam
Lengte van de route: De route heeft een lengte van 23 kilometer. De route is in te korten tot een lengte van 13 kilometer.
Markering: De route is gemarkeerd met houten palen met het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).De routeverkortingen staan aangegeven met wit gespoten pijlen.
Startlocatie: Je kunt de route starten bij:
- Borgerswoldhoeve Veendam, Flora 2, 9642LW in Veendam.
Vanaf de richting Assen (N33) neem je de afslag Wildervank/ Veendam Zuid. Rijd door naar Wildervank. Je ziet hier vanzelf de borden Borgerswold. Vanaf Hoogezand / Groningen kun je de afslag Veendam nemen. Ook dan zul je de borden Borgerswold tegenkomen.
Omgeving: Het Borgerswold is een park gelegen in de Groningse Veenkoloniën. De route doorkruist het Borgerswold, het sportpark de Langeleegte en de villawijk Langebosch in Wildervank. Het park is in 1971 ontwikkeld als recreatieterrein voor de inwoners van de Groninger Veenkoloniën. Het park heeft een oppervlakte van 450 hectare en is zeer water- en bosrijk. Het park heeft een recreatiefunctie. Naast een mountainbikeroute is er gelegenheid voor vissers, ruiters, wandelaars, schaatsers, zwemmers, waterrecreatie en kleine sportvelden.
Aard van de route: De mountainbike route in en om het Borgerswold De mountainbike route in en om het Borgerswold heeft een totale lengte van 23 kilometer. Die afstand is verkregen door de vele bochten in het park zelf en de langere rechte stukken over de Langeleegte en Langebosch/ Wildervank.
Je kunt de route ook inkorten tot een supertechnische, smalle en uitdagende route van ongeveer 13 kilometer. Er zijn smalle paadjes en je komt verrassende hoogteverschillen tegen. Af en toe is de route zelfs spectaculair te noemen, zoals de steile afdaling aan de noordkant van de route bij de vuilstort of de afdaling waar je met hoge snelheid door een sloot rijdt.
Het grootste deel van de route is gemaakt voor de technische rijders of voor diegene die dat wil worden. De meeste paden zijn alleen voor Mountainbikers. Op de grotere paden dient ook rekening te worden gehouden met andere bezoekers van dit recreatiepark.