Verslag Kleine Omloop van de Veenkoloniën / Energystock 2017

Afgelopen zaterdag, 9 september werd de 22e Kleine Omloop van de Veenkoloniën / Energystock verreden. Dit jaar moesten we uitwijken aangezien er diverse werkzaamheden gaande waren aan de N366. We heben gekozen om de permanance in te richten bij en om het Stadion aan de Langeleegte, ons toekomstig Wielercafé.

Om 10.00 uur werd het startschot gegeven door Geert Uneken. Onder slechte weersomstandigheden gingen er 132 nieuwelingen van start. Het parcours voor nieuwelingen was 80.3 km. Na ongeveer 2 uur koersen kwam Owen Geleijn uit Rijsenhout als eerste over de finish. De tweede plaats was voor Ian Spenkelink en als derde Hidde van Veenendaal.

Na de middagpauze (13.30 uur) klonk het startschot voor de Junioren. Het parcours bestond uit 3 ronden (121 km) over het natte wegdek door de gemeenten Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Veendam.

Echter de weersomstandigheden waren iets beter dan in de ochtend. Na een spannende koers kwam Vincent Hoppezak uit Nieuwerkerk aan de Ijssel als winnaar over de finish, een verdienstelijke tweede plaats voor Danny van der Tuuk uit Assen en als derde kwam Max Kroonen uit Diepenveen over de streep.

 

Om deze wedstrijden mogelijk te maken hebben 130 vrijwilligers zich ingezet waarvoor onze hartelijke dank! Maar wedstrijden organiseren gaat niet zonder sponsoren dus ook voor deze bedrijven hartelijke dank voor de financiële ondersteuning en het beschikbaar stellen van de lunchpakketten.

 

Namens het bestuur Stormvogels Veendam,

 

Niels Holthof